Let op, wijziging! Optie "Bezorgen in de regio": dit vindt alleen op woensdag en zaterdag plaats en bij besteding vanaf € 15,00!
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?

Light kazen

Weergave: Lijst Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Noord Hollandse jong belegen 16 kg kaas met minder vet en minder zout ..
€3,93 Per 250 gr
Lijner 30+ minder vet minder zout belegen. Een van de meest verkochte Light kazen binnen ons assortiment. Het is bijna niet te proeven, dat deze kaas minder vet en minder zout bevat. Gewicht: 16kg Smaak: belegen Leeftijd: 16-18 weken ..
€4,13 per 250 gram
Lijner 30+ minder vet minder zout extra belegen. Een van de meest verkochte Light kazen binnen ons assortiment. Het is bijna niet te proeven, dat deze kaas minder vet en minder zout bevat. Gewicht: 16kg Smaak: pikant belegen Leeftijd: 7-8..
€4,38 per 250 gram
Lijner 30+ minder vet minder zout oud.  Het is bijna niet te proeven, dat deze kaas minder vet en minder zout bevat. Gewicht: 16kg Smaak: pittig, oud Leeftijd: 10-12 maanden ..
€4,94 per 250 gram
Boeren Leidse 20+ komijn Boeren Leidse is een magere boerenkaas, die al eeuwen oud is. De eerste kaas die door VOC schepen kon worden meegenomen, dankzij het lagere vetpercentage. Doordat de afgeroomde rauwe koemelk zoveel smaak heeft en door de t..
€4,50 per 250 gram

Light kazen

Nederlanders kunnen hun stukje kaas op het brood simpelweg niet missen. Volgt u bijvoorbeeld een dieet? Light kazen zijn kazen met minder vet en vaak ook met minder zout. Grofweg is deze groep in te delen in 30+ kazen en 20+ kazen. Verheijen kaas & delicatessen heeft een keur aan verschillende smaken.

Zoektocht
Naast de bekende marketing producten als Milner, Maaslander en Cantenaar zijn wij zelf altijd op zoek naar speciale smaakvolle Light kazen. Onze keurmeesters krijgen de opdracht te zoeken naar partijen Light  kaas, die zich onderscheiden met een uniek karakter. Met trots kunnen we dan ook stellen, dat onze Lijner 30+ minder vet en minder zout (belegen en extra belegen) ware paradepaardjes  in ons assortiment zijn. Deze Light kazen hebben een uitmuntende smaak en zijn met de grootste zorg gerijpt.

30+ kazen
Hoeveel vetpercentage bevat nu 30+ kaas?  Hiervoor is een rekenformule, namelijk: 30% van 53% van de droge stof die kaas bevat = 16% vet. Ons assortiment heeft naast de Lijner 30+ kazen nog vele andere soorten die in de loop der jaren ons assortiment compleet hebben gemaakt. Waaronder Beemster van ‘t mes Light kazen, die bekend staan om hun smedige structuur,  dit zijn onze laatste nieuwkomers. Ook hebben we vele varianten zoals geitenkaas 30+ en Light kazen met toevoegingen zoals komijn en diverse soorten kruiden.

20+ kazen
Hoeveel vetpercentage bevat nu 20+ kaas? Ook hier is dezelfde formule op van toepassing, namelijk: 20% van de droge stof die kaas bevat= 11% vet. Deze Stompetoren kazen worden voor ons op speciaal recept geproduceerd in Rouveen en daarna doorgerijpt in het kaaspakhuis van Stompetoren. Dit resulteert in kaas met een laag vetgehalte (20+), maar toch een volle smaak. Verkrijgbaar in Mild en Pikant. Beide soorten hebben de afgelopen jaren diverse smaaktest wedstrijden gewonnen.

Zoutloos natriumarm
Zoutloze kaas is in principe een normale kaas. Echter is het dieetzout natrium (een belangrijk onderdeel van zout) vervangen door kaliumzout. Hierdoor verandert de smaak van de kaas wel een beetje, maar door deze vervanging kunnen mensen, die een zoutbeperkt dieet moeten volgen, toch heerlijk genieten van een stukje kaas.
Verheijen kaas & delicatessen heeft hierin drie soorten, namelijk naturel, kruiden en komijn

×
×
×
×
×
×
×