Let op, wijziging! Optie "Bezorgen in de regio": dit vindt alleen op woensdag en zaterdag plaats en bij besteding vanaf € 15,00!
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?

Geiten- en schapenkaas

Weergave: Lijst Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Geitenkaas Jong Belegen Maximaal 9 weken oud, romig met een zachte en zoete smaak. Tevens geschikt voor vegetariers.  ..
€5,75 per 250 gram
Geitenkaas Belegen Vertroeteld gedurende een rijping van 20 – 28 weken. Heerlijk uit het vuistje…. daar geniet je echt van! Dierlijk stremsel komt er niet aan te pas, dus ook perfect voor vegetariërs.  ..
€6,25 per 250 gram
Geitenkaas Oud Deze kaas heeft 10 – 12 maanden in alle rust voor u liggen rijpen. Na al die maanden nog steeds met een zoetje in de smaak, zeer bijzonder, maar toch toegankelijk! Dierlijk stremsel komt er niet aan te pas, dus ook perfect voor vege..
€5,98 per 250 gram
Chèvre buche gerijpt met korst Een veelgebruikte vorm van geitenkaas is de Chèvre buche. De Buche (stam) is een lichtgerijpte geitenkaas met een korst van witschimmel die ter bescherming vaak verpakt wordt in een rieten matje. Deze kaas leent zich..
€1,50 per 100 gram
Geitenkaas Fenegriek Fenegriek komt uit Zuid-Europa en Azië. Zowel de verse groene blaadjes kunnen gegeten worden, ze zijn heerlijk in bijvoorbeeld een curry, als ook de zaden. Dat zijn net kleine stukjes walnoot en smaken daar ook naar. Wij verwe..
€6,00 per 250 gram

Geiten- en schapenkaas

Geitenkaas is beslist de oudste van alle kazen: in 800 voor Christus voorzagen geiten alle mediterrane landen al van melk en vlees. De familie van geitenkaas is heel divers: er zijn kazen in alle soorten en maten, vers of gekruid, met heel verschillende buitenkanten of korsten. Kaasverzenden.nl is gespecialiseerd in de verkoop van geietenkazen.Geitenkaas
De belangrijkste bestanddelen in kaas zijn: vet, eiwit en melkzouten. De lactose wordt tijdens de bereiding van kaas door melkzuurbacteriën omgezet in melkzuur. Hierdoor krijgt de kaasmassa een bepaalde zuurgraad (pH), die belangrijk is voor de consistentie en de rijping van de kaas. Het zout dat wordt toegevoegd bij de bereiding van kaas heeft ten eerste een remmende werking op de groei van ongewenste bacteriën. Ten tweede heeft het zout invloed op de consistentie en de smaak. Na de bereiding zal de kaas tijdens het rijpen geleidelijk veranderingen ondergaan, waardoor het de gewenste eigenschappen zal krijgen. Geitenkaas is witter van kleur dan kaas gemaakt van koeienmelk. Dit komt doordat geiten alle caroteen (bevat oranje kleurstof) uit het voer in hun spijsverteringskanaal omzetten in vitamine A. De vetzuurmoleculen in geitenmelk zijn kleiner, dan die in koeienmelk, waardoor geitenkaas lichter verteerbaar is.

Geiten kaassoorten
Geitenmelk wordt zowel op de boerderij als in de zuivelfabriek verwerkt tot (half)harde kaassoorten van het Goudse type en zachte kaassoorten.
Waarbij (half)harde kazen vaak uit Nederland komen en de zachte kazen veelal uit Frankrijk.
De smaak is altijd uitgesproken zuiver, mild en verrassend veelzijdig. Daarbij komt dat de kaas een gezond karakter heeft en dat geitenkaas boordevol zit met gezonde vitaminen die we dagelijks nodig hebben, is absoluut een feit. Zo bevat deze vitamine B12, B1, B2, B6, B11, A en vitamine D.

Klaver Geitenkaas
Kaasverzenden.nl (Verheijen kaas en delicatessen) en kaasmakerij Klaver kaas uit het Noord-Hollandse Winkel werken al vele jaren samen. Door de met zorg verkregen melk, van het zuiverste zuivel, hebben de ambachtelijke geitenkaas producten van Klaverkaas al jaren een vaste plek in ons assortiment, omdat de geitenkazen, in tegenstelling tot vaak goedkopere varianten, wel van 100% geitenmelk zijn en dat in combinatie met de unieke werkwijze van Klaverkaas, zult u het verschil direct proeven!

Schapenkaas
Schapenkaas is kaas gemaakt van schapenmelk.
Er bestaan verschillende soorten schapenkaas. Algemeen bekend zijn Roquefort AOC uit Frankrijk en Griekse Feta, maar ook Manchego uit Spanje is een soort die niet ontbreekt in ons assortiment.
Schapenkaas is rijk aan vitamine A, B en C en bevat hiervan hogere gehalten dan koeien- en geitenkaas.

×
×
×
×
×
×
×