Let op, wijziging! Optie "Bezorgen in de regio": dit vindt alleen op woensdag en zaterdag plaats en bij besteding vanaf € 15,00!
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?

Edammer kaasjes

Er zijn geen producten in deze categorie.

Edammer kaasjes

Edammer kaas of kortweg edammer is een kleine bolvormige kaas van kaasverzenden.nl, die van oorsprong gemaakt werd in en om de stad Edam. De bekende kleur van de kaas is rood. Dit komt doordat hij dan in rode paraffine wordt verpakt , maar de kaas wordt ook in de gele kleur verkocht.

Edam Holland
De aanduiding "Edam Holland" is sinds oktober 2010 volgens besluit van de Europese Commissie beschermd. Kaas met dit keurmerk mag alleen Nederland als oorsprong hebben en dient gemaakt te zijn van Nederlandse koemelk.
Deze kaas is over de hele wereld bekend. Dat begon al in de Gouden Eeuw, toen hij werd verhandeld voor andere goederen.
De Edammer kaas is een 40+-kaas, wat wil zeggen dat in de droge stof 40% vet zit. Bij de Edammer kaas houdt dat een absoluut vetgehalte  in van 25%.
De oorspronkelijke Edammer kaas van ongeveer 1,7 kilo, heeft zijn oorsprong in de plattelandsdorpen rondom het Noord-Hollandse plaatsje Edam. Edam groeide in de 14e eeuw uit tot een belangrijke havenplaats voor export van zuivelproducten, waaronder kaas. Dit is hoogstwaarschijnlijk de reden dat de kaas die hier werd verscheept de naam Edammer kreeg.

Boerenpondje
Naast de bekende Edammer heeft kaasverzenden.nl (Verheijen kaas & delicatessen) nog meerdere kleine stuks kaasjes in het assortiment namelijk; boerenpondjes in diverse smaken.
Deze kaasjes worden ambachtelijk bereid en op de boerderij gemaakt.

×
×
×
×
×
×
×