Let op, wijziging! Optie "Bezorgen in de regio": dit vindt alleen op woensdag en zaterdag plaats en bij besteding vanaf € 15,00!
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?

Buitenlandse kaas

Weergave: Lijst Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Cheddar Cheddar is een gele tot oranje-gele, wat pittig smakende van koemelk gemaakte harde kaas die oorspronkelijk alleen gemaakt werd in Cheddar, een dorp in het Engelse Somerset. De kaas rijpte daar in een aantal grotten, waarin de temperatuur,..
€1,59 per 100 gram
Chèvre buche gerijpt met korst Een veelgebruikte vorm van geitenkaas is de Chèvre buche. De Buche (stam) is een lichtgerijpte geitenkaas met een korst van witschimmel die ter bescherming vaak verpakt wordt in een rieten matje. Deze kaas leent zich..
€1,50 per 100 gram
Emmentaler is een heerlijk kaas boordevol gaten! Heeft een zoetige, nootachtige smaak. Perfecte kaas voor in de fondue! ..
€2,05 per 100 gram
Gruyère Er is wellicht geen kaas bekender in de wereld dan de Gruyère. Een erkenning die bekroond werd met een terechte Appellation d'Origine Contrôlée (Gecontroleerde Oorsprongs Benaming). In de overvloedige groene valleien van het kanton Freibur..
€3,50 per 100 gram
Parmezaan 14-16 mnd De harde Parmigiano is de enige echte Parmezaanse kaas en de beste die verkrijgbaar is. Het productiegebied ligt in Noord-Italië ten zuiden van de rivier de Po in de provincies Parma, Reggio Emilia, Modena en Mantova. Deze..
€2,30 per 100 gram

Buitenlandse kaas

Buitenlandse kazen zijn onder te verdelen in vele groepen.
Hieronder zetten we er enkele voor je op een rij, tevens voorzien van een heerlijke wijntip.
Frankrijk, Italië, België, Spanje en Zwitserland zijn van deze specialiteiten de belangrijkste landen van herkomst in het assortiment van kaasverzenden.nl.

Witschimmel kaas
Witschimmelkazen rijpen met behulp van een witschimmel, die de boer samen met het stremsel en zuursel aan zijn melk toevoegt.
Na het uitlekken wordt de kaas droog gezouten. Dat gebeurt handmatig bij ambachtelijke kaasbereidingen of machinaal, waardoor er een lichte korst ontstaat.
In speciale rijpingsruimtes vormt zich de witschimmel op die plekken waar de schimmelcultuur zuurstof krijgt.
Bekende witschimmelkazen zijn brie en camembert, dit zijn relatief zachte kazen. Fruitige wijnen zoals Pinot Noir en Beaujolais passen hier perfect bij.
Voor de liefhebbers van rauwe ongepasteuriseerde melk,  waar alle natuurlijke bacteriën nog aanwezig zijn, is Brie de meaux een absolute aanrader.
Hier mag dan ook een stevige rode wijn of witte Pinot Gris Elzas wijn bij worden gedronken.  


Rood gewassen korst kaas
Gewassen-korst-kazen van kaasverzenden.nl zijn zacht van binnen en hebben een oranje tot rode buitenkant.
De karakteristieke korst wordt gemaakt door tijdens het rijpingsproces de kazen twee tot drie keer per week af te borstelen en te wassen met zout water met een bepaald bacteriemengsel, of met een ander mengsel, wat een specifieke smaak tot gevolg kan hebben.
De korst blijft soepel en glad, de inhoud zacht, maar kan zeer sterk van smaak en geur worden.
Zachte smaak varianten zoals Reblochon uit het Alpengebied zijn het best te combineren met witte Crépy wijn.
De sterke geurende kazen waarvan Munster een zeer bekende is worden vaak gekoppeld aan de Gewürztraminer uit de Elzas.

Halfharde kazen
De kazen die volgens dit procedé gemaakt worden zijn veelal vanouds de abdij-kazen.
De niet gezouten kazen gaan nog in een pekelbad. Vervolgens gaat de kaas naar rijpingsruimtes / droogplaatsen en rijpt daar verder bij een temperatuur van 15°C. Rijpingstijden lopen uiteen van 15 dagen tot 3 maanden en meer.
In het algemeen zijn witte wijnen geschikter om te combineren met halfharde kazen, dan rode wijnen. De harde- en half harde kazen zijn hierop een aangename uitzondering. Kazen zoals Emmentaler en Gruyère laten zich uitstekend begeleiden door een rode wijn of een Port. Hoe ouder de kaas hoe krachtiger de begeleidende rode wijn mag zijn. Goede keuze zijn bijvoorbeeld de Shiraz of een Merlot.

Blauwader kazen
Blauwe aders ontstaan door de verdeling van de schimmel door de kaas. De kazen worden eerst in een koele grot bewaard voor een korte periode, waarbij ook de korst nog gezouten wordt. Daarna worden er met naalden gaten in de kaas geprikt, zodat er lucht bij kan om de schimmels beter te laten groeien. De kazen rijpen verder in grotten, warme voor snelle rijping, koude voor langzame rijping.
Van de zachtere Blue d’auvergne tot aan de sterke Roquefort en Blue Stilton; blauwader kazen hebben allemaal een ding gemeenschappelijk. Ze zijn altijd pittig en zoutig. Hierbij moet de voorkeur uitgaan naar de zoete witte wijnen. In het hoge segment kan je kiezen voor de Sauternes, maar de lichtzoete wijnen uit de Loire doen het ook prima.
Klassiekers zijn nog altijd de Britse Blue Stilton met Ruby Port of de Shropshire met whisky.

Geitenkazen
De belangrijkste bestanddelen in geitenkaas zijn: vet , eiwit en melkzouten. De lactose wordt tijdens de bereiding van kaas door melkzuurbacteriën omgezet in melkzuur.
Geitenkazen staan bekend om hun natuurlijke zuurgraad. Hierdoor zijn wijnen met tannine een slechte combinatie. De zuren uit de kaas en de tannine uit de wijn reageren namelijk anders in de mond. Een goede keuze voor geiten- en schapenkazen zijn dan ook wijnen met een hogere zuurgraad en frisse tonen, zoals een Sauvignon Blanc of Chenin Blanc.
Chevre Buche en geitenkaas met fenegriek zijn kazen welke iedere kaasplank tot een waar feest maken.

Zoetje
Op iedere moderne kaasplank hoort volgens kaasverzenden.nl tegenwoordig een zoetje. Deze trend is de afgelopen jaren overkomen waaien uit met name Spanje.
Kweepeer of vijgen confiture op een stukje kaas smaakt als een waar toetje.
Tevens zijn vijgen- en dadelbrood de nieuwe toastjes. Deze broden zijn vol van smaak en zeer gezond, maar daarnaast ook erg origineel!

×
×
×
×
×
×
×