In verband met enorme drukte bij PostNL verzenden wij tot nader order geen bestellingen. Bezorgen in de regio is wel mogelijk.
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?

Boerenkaas

Weergave: Lijst Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Boeren Extra belegen Boerenkaas mag boerenkaas heten door grofweg 3 kenmerken. Hierdoor onderscheidt de kaas zich van fabriekskaas. Eerst de melk, die is rauw (niet gepasteuriseerd). Dan het vetgehalte, die is niet gestandaardiseerd. En als laatst..
€4,13 per 250 gram
Boerenkaas Vivaldi Toen ze op de Kaasboerderij Noordam te Hellouw deze boerenkaas voor het eerst proefde, omschreef de boerin hem als een fluweelzacht viool orkest met een pikante noot. De boer gaf deze boerenkaas daarom de naam: Vivaldi. De co..
€3,75 per 250 gram
Boeren gaten Stalkaas is een heerlijke smaakvolle boerenkaas. Deze kaas heeft een uitgesproken smaak welke je aan de boerderij doet denken.   ..
€4,13 per 250 gram
Rauwmelkse boerenspecialiteit van zuivelbedrijf ‘De Gelder’, dat zich vlakbij het kleine dorp Tijnje in Friesland bevindt. Met een knipoog naar de Zwitserse kaasmakers hebben de families Vogel en Ernst een rauwmelkse Emmentaler ontwikkeld, die meer s..
€3,75 per 250 gram
Boeren Stolwijker is een echte rauwmelkse kaas vers van de boerderij. De kaas is 7-8 maanden gerijpt. Stolwijker de lekkerste boerenkaas! Deze boerenkaas wordt gemaakt op boerderijen in de Krimpenerwaard, met name in Stolwijk en Haastrecht. Alleen Ne..
€3,75 per 250 gram
Heerlijke boerenkaas met echte truffel, dus geen truffelaroma! ..
€5,49

Boerenkaas

Het belangrijkste verschil tussen de boerenkaas van kaasverzenden.nl en fabriekskaas is de grondstof, de melk. Op de boerderij gaat men uit van rauwe melk, gekoelde melk van de avond tevoren en nog warme melk van dezelfde ochtend.
Bij de kaasfabriek wordt de melk eerst gepasteuriseerd, dat wil zeggen vijftien seconden lang verhit tot een temperatuur van circa 65 °C.

Daardoor wordt een aantal bacteriesoorten gedood. Een tweede verschil is dat men in de fabriek uitgaat van gestandaardiseerde melk. Dat wil zeggen dat het vetgehalte van de melk op een bepaald niveau is gebracht. Op de boerderij kan het vetgehalte variëren. Een derde verschil is dat op de boerderij de kaas grotendeels met de hand wordt gemaakt. Het productieproces van deze Hollandse delicatesse gebeurt volledig op de kaasboerderij.

Streekproduct
Door zijn bereiding heeft dit product een erg streekgebonden smaak, want bij de ontwikkeling van zijn typische smaak spelen vooral de natuurlijke factoren zoals klimaat, hoedanigheid van de plaatselijke grondsoort, het daarop groeiende gras en de daarop geteelde gewassen voor de voedering van het vee een grote rol. Goudse boerenkaas heeft dus zijn typische "goût du terroir". Na deze productie is een korter of langer durende rijping van belang. Omdat hierbij de omstandigheden (temperatuur, vochtigheid, hygiëne) goed beheerst moeten worden, wordt er doorgaans gerijpt in gespecialiseerde kaaspakhuizen. Deze kaasspecialiteit heeft een volle en romige smaak en een heerlijk aroma.

Vervaardigen
Het vervaardigen van de kaas gebeurt vrijwel altijd door de boerin. Zij heeft daarvoor een gedeelte van de bedrijfsruimten tot haar beschikking met tegenwoordig moderne hulpmiddelen. Waar in vroeger tijden alles met handkracht moest worden bewogen, is er nu de elektrische aandrijving. Voor bijvoorbeeld de snijmessen, om de wei te scheiden van de wrongel en andere handelingen. Ondanks deze hulpmiddelen is haar werk nog hoofdzakelijk handwerk waarvoor een grote ervaring vereist is. Deze kennis gaat vaak van moeder op dochter over, met het eigen geheime familierecept.

Kernwoorden:
Boerenkaas staat voor ambachtelijkheid, traditie , echtheid en een bijzonder uitgesproken smaak.
Puurder dan Boerenkaas, kan kaas niet zijn!
Boerenkaas is bovendien door de Europese Unie beschermd als een gegarandeerde traditionele specialiteit en is in vele soorten verkrijgbaar bij kaasverzenden.nl.

×
×
×
×
×
×
×