Let op, wijziging! Optie "Bezorgen in de regio": dit vindt alleen op woensdag en zaterdag plaats en bij besteding vanaf € 15,00!
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?

Blije koeien, blije boeren en blije aarde

Caring dairy
CONO Kaasmakers was in 2002 de eerste zuivelcoöperatie in Nederland, die haar boeren een premie gaf voor weidegang. Een kwalitatieve sprong voorwaarts op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid.

Weidegangpremie
CONO Kaasmakers stimuleert haar melkveehouders om de koeien in de wei te laten lopen met een weidegangpremie van € 1,00 per 100 kilogram melk wanneer de koeien minimaal 120 dagen per jaar en minimaal 6 uur per dag buiten lopen. Dit is de weidegang norm van Stichting Weidegang. 

Vrolijke koeien
Voor de koeien is het prettig als zij in de wei grazen en rusten. Koeien zijn graasdieren. Koeien die in de wei grazen vertonen meer natuurlijk gedrag, zitten 'lekkerder in hun vel' en zijn daardoor gezonder. 

Vers gras voor lekkerder kaas
Bovendien heeft vers gras een positief effect op de smaak van de kaas. Vers gras zorgt voor rijkere, smaakvolle melk en dat proef je terug in onze kaas. Wij willen de lekkerste premium kaas van Nederland maken. Een kaas die smaakvol en smedig is en van de allerbeste kwaliteit. De kwaliteit van de melk is van het hoogste belang voor de uiteindelijke unieke smaak en smedigheid van onze kaas. We kiezen er bewust voor om in het gehele proces van koe tot kaas, de allerbeste ingrediënten te gebruiken. Dus ook weidemelk! Daarnaast kiezen wij voor een traditionele werkwijze, met ambachtelijke elementen en een natuurlijke rijping op houten planken. Het duurt soms wat langer, maar het levert uiteindelijk de lekkerste kaas op.

Duurzame melkveehouderij
Het CONO duurzaamheidsprogramma is gericht op het verduurzamen van de hele keten van koe tot kaas. Wij doen dat onder het thema: Blije koeien, blije boeren en blije aarde.

  • Blije Koeien: Onze koeien leveren de melk voor de kaas. Dierenwelzijn is daarom een belangrijk onderwerp. Gezonde koeien zitten beter in hun vel en leven langer.
  • Blije boeren en medewerkers: De veehouder moet een goede boterham kunnen verdienen met zijn boerderij, maar ook onze medewerkers verdienen een goede en duurzame werkplek.
  • Blije aarde: Aandacht voor het landschap waarin onze veehouders wonen en werken en waarin onze kaasmakerij staat. Ook kijken we naar de impact van onze activiteiten op het klimaat en het millieu.
×
×
×
×
×
×
×