In verband met enorme drukte bij PostNL verzenden wij tot nader order geen bestellingen. Bezorgen in de regio is wel mogelijk.
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?

Beemsterkaas

Weergave: Lijst Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Beemster van 't mes Graskaas is de meest smedige kaas van Nederland. Deze kaas wordt alleen geproduceerd in de periode dat de koeien buiten grazen. Smaak: heerlijk zachte, mild. Leeftijd: circa 4 weken Gewicht: 16kg ..
€3,00 per 250 gram
Beemster van 't mes Jong Belegen kaas is de meest smedige kaas van Nederland. Smaak: heerlijk zachte kaas Leeftijd: circa 8 weken Gewicht: 16kg ..
€3,25 per 250 gram
Merk: Beemster
Al meer dan 100 jaar elke dag genieten van de bijzondere, volle smaak van de kaas. De kazen worden ambachtelijk bereid: zo wordt de wrongel met de hand geroerd en bepaalt de kaasmeester wanneer de kaas 'smedig' genoeg is om Beemster te mogen heten. V..
€3,50 per 250 gram
Beemster van 't mes Extra Belegen is heerlijke pittige belegen kaas. Smaak: vol van smaak, pittig belegen, goed snijdbaar Leeftijd: circa 8 maanden Gewicht: 16kg ..
€3,75 per 250 gram
Beemster van 't mes Oud is de meest romige snijdbare oude kaas die er bestaat. Deze kaas is ambachtelijk bereid. Een kaas waar je de historie van een vol jaar rijpen in terug proeft. Pittig, niet zout en toch smeuïg. Smaak: pittig, smedig. Leef..
€4,00 per 250 gram

Beemsterkaas

Niet zomaar een Beemster kaas van kaasverzenden.nl, maar eentje die u alleen bij de echte kaasspecialist kan kopen. Deze Beemster van ‘t mes is extra groot en dat betekent extra lekker. Dit komt doordat een grote kaas langzamer rijpt en zo heel geleidelijk zijn rijke en volle smaak krijgt en de naam zegt het al: altijd versgesneden van ‘t mes. Bovendien door de kaas vers voor u af te snijden blijft de pure smaak van de kaas bewaard. Het ware ambacht ten top!

Blauwe klei
Vier meter onder de zeespiegel, tussen Purmerend en Alkmaar, ligt de Beemsterpolder. Na de drooglegging van het gebied in 1612 is een zeer vruchtbare bodem van blauwe zeeklei overgebleven en daar grazen de Beemster koeien. Hét geheim wat mede bepalend is voor de bijzondere smaak van Beemster van ‘t mes. Noem het ziltig, eigenwijs of smedig, uniek is het in elk geval!

 

De koeien grazen buiten
De koeien die melk geven voor Beemster van ’t mes gaan veel naar buiten. Zodra het goed weer is gaan ze de Beemsterpolder in. Minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag grazen zij van het malse gras. Als het buiten te koud is, dan kunnen ze naar binnen en daar ontbreekt het de koeien nergens aan. Met zachte koematrassen, massageborstels en voldoende bewegingsruimte is het goed vertoeven voor ze.

Het assortiment
Als de kaas gemaakt is voor kaasverzenden.nl, en dat gebeurt nog heel ambachtelijk, krijgt ze de tijd om rustig te rijpen op houten planken. De juiste temperatuur, de goede luchtvochtigheid en goede verzorging van de kaas zijn van belang om de unieke smaak en smedigheid te ontwikkelen. Door het grote formaat van Beemster van ‘t mes, 16 kilo in plaats van 12 kilo, rijpt de kaas geleidelijker dan het kleinere 12 kilo model. Dit geeft de kaas nog meer smaak.
Beemster van ’t mes is verkrijgbaar in de leeftijden Jong tot en met Oud. Daarnaast hebben we ook een assortiment heerlijke 35+ kaas en komijnekaas en voor de liefhebber de oude, 2 jaar gerijpte Klassiek en de 3 jaar oude X-O brokkelkaas. Natuurlijk vers van ’t mes!

Blije koeien, blije boeren, blije aarde
Beemster van ‘t mes doet, samen met Ben & Jerry’s, mee aan het duurzaamheidsprogramma Caring Dairy. Het Caring Dairy-programma biedt Beemsterboeren een manier om zich op hun boerderijen aan 11 duurzaamheidsindicatoren te meten en deze te verbeteren. Elke boer heeft zijn unieke verbeterplan en in ruil voor deze inspanning krijgt hij een beetje extra voor de melk. Oftewel blije koeien, blije boeren, blije aarde!

Eerste verkooppunt in Nederland
Kaasverzenden.nl (Verheijen kaas & delicatessen) is het eerste brandstore Beemster van 't mes verkooppunt van Nederland.

×
×
×
×
×
×
×