Geitenkaas is beslist de oudste van alle kazen: in 800 voor Christus voorzagen geiten alle mediterrane landen al van melk en vlees. De familie van geitenkaas is heel divers: er zijn kazen in alle soorten en maten, vers of gekruid, met heel verschillende buitenkanten of korsten. Kaasverzenden.nl is gespecialiseerd in de verkoop van geietenkazen.
Geitenkaas
De belangrijkste bestanddelen in kaas zijn: vet, eiwit en melkzouten. De lactose wordt tijdens de bereiding van kaas door melkzuurbacteriën omgezet in melkzuur. Hierdoor krijgt de kaasmassa een bepaalde zuurgraad (pH), die belangrijk is voor de consistentie en de rijping van de kaas. Het zout dat wordt toegevoegd bij de bereiding van kaas heeft ten eerste een remmende werking op de groei van ongewenste bacteriën. Ten tweede heeft het zout invloed op de consistentie en de smaak. Na de bereiding zal de kaas tijdens het rijpen geleidelijk veranderingen ondergaan, waardoor het de gewenste eigenschappen zal krijgen. Geitenkaas is witter van kleur dan kaas gemaakt van koeienmelk. Dit komt doordat geiten alle caroteen (bevat oranje kleurstof) uit het voer in hun spijsverteringskanaal omzetten in vitamine A. De vetzuurmoleculen in geitenmelk zijn kleiner, dan die in koeienmelk, waardoor geitenkaas lichter verteerbaar is.
Geiten kaassoorten
Geitenmelk wordt zowel op de boerderij als in de zuivelfabriek verwerkt tot (half)harde kaassoorten van het Goudse type en zachte kaassoorten.
Waarbij (half)harde kazen vaak uit Nederland komen en de zachte kazen veelal uit Frankrijk.
De smaak is altijd uitgesproken zuiver, mild en verrassend veelzijdig. Daarbij komt dat de kaas een gezond karakter heeft en dat geitenkaas boordevol zit met gezonde vitaminen die we dagelijks nodig hebben, is absoluut een feit. Zo bevat deze vitamine B12, B1, B2, B6, B11, A en vitamine D.
Klaver Geitenkaas
Kaasverzenden.nl (Verheijen kaas en delicatessen) en kaasmakerij Klaver kaas uit het Noord-Hollandse Winkel werken al vele jaren samen. Door de met zorg verkregen melk, van het zuiverste zuivel, hebben de ambachtelijke geitenkaas producten van Klaverkaas al jaren een vaste plek in ons assortiment, omdat de geitenkazen, in tegenstelling tot vaak goedkopere varianten, wel van 100% geitenmelk zijn en dat in combinatie met de unieke werkwijze van Klaverkaas, zult u het verschil direct proeven!
Schapenkaas
Schapenkaas is kaas gemaakt van schapenmelk.
Er bestaan verschillende soorten schapenkaas. Algemeen bekend zijn Roquefort AOC uit Frankrijk en Griekse Feta, maar ook Manchego uit Spanje is een soort die niet ontbreekt in ons assortiment.
Schapenkaas is rijk aan vitamine A, B en C en bevat hiervan hogere gehalten dan koeien- en geitenkaas.