Parmigiano Reggiano
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?

Parmigiano Reggiano

€1,65

Parmigiano Reggiano

De harde Parmigiano Reggiano DOP is de enige echte Parmezaanse kaas en de beste die verkrijgbaar is. Het productiegebied ligt in Noord-Italië ten zuiden van de rivier de Po in de provincies Parma, Reggio Emilia, Modena en Mantova. Deze kaassoort wordt geproduceerd van rauwe melk uit de betreffende provincies, waarbij de gedeeltelijk afgeroomde avondmelk vermengd wordt met de volle ochtendmelk.

Een harde kaas, door een hoog naverwarmde wrongel, gekookte, minder vette kaas van halfvolle melk, die langzaam en natuurlijk rijpt. De kaas heeft een strogeel zuivel met een zeer herkenbare onderscheidende geurige, delicate smaak. De consistentie is hard waardoor deze snel brokkelt.

Parmigiano Reggiano wordt vers grof geraspt of in dunne schilfers (petali) toegevoegd aan gerechten om de smaak van soepen, carpaccio, salade, groenten, pasta's, sauzen en hoofdgerechten te completeren, te verfijnen. Het is ook uitstekend met hapjes en salades, of als snack of op een kaasplank. Parmigiano Reggiano wordt perfect begeleid door een mooie volle rode wijn of droge mousserende wijnen. Parmigiano Reggiano wordt door topchefs wereldwijd gebruikt.

Gewicht *





Aantal:
     

Beoordeel

Uw naam:

Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:



×
×
×
×
×
×
×